VOL AU VENT CU CIUPERCI
Reteta asta am facut-o pentru Anul Nou,insa nu am reusit pana acum sa v-o prezint,si,avand un pic timp liber,iat-o!
E o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa.Eu pt vol au vent am folosit aluat foietaj cumparat,mi se pare cea mai simpla solutie,iar aluatul pe care eu il folosesc mereu si care nu mi-a dat niciodata batai de cap este cel bulgaresc de la Bella.
Nu am poza pas cu pas,insa va explic,pt ca este foarte simplu.Este ca la fursecurile umplute.Se lasa aluatul la decongelat,la temperatura camerei.Atentie,nu il decongelati in microunde!!!Se desface aluatul,si nu se mai intinde cu sucitorul.Daca l-am intinde am strica straturile din el,si atunci nu s-ar mai umfla asa frumos in cuptor.In functie de cat de mari vrem sa iasa,taiem rondele din aluat.Jumatate le lasam asa cum sunt,si jumatate mai facem o gaura in ele,cu ceva ce este aproape de aceeasi dimensiune.Ne intereseaza sa ramanem doar cu marginile rondelei.Rondeaua intreaga se da cu ou,si se inteapa cu o furculita.Rondeaua din care am mai decupat un cerc,se pune peste cea intreaga,si se pensuleaza si ea cu ou.Putem presara deasupra susan,mac...chimen,cascaval,ce dorim.Mie mi-au iesit dintr-un pachet de aluat de 800 gr,10 bucati.Bineinteles ca au ramas resturi,pe care insa nu le-am aruncat,ci le-am transformat in niste saleuri delicioase.
Se dau la cuptorul incins cam la 180 gr,pana se rumenesc frumos deasupra (eu nu prea deschid usa cuptorului pana nu vad ca sunt gata,pt ca am patit sa mi se lase aluatul).La final vom avea niste cosulete,ca sa zic asa,pe care le putem umple cu ce dorim.Putem face umpluturi dulci,de creme sau budinci,frisca,etc.Sau din cele sarate,cum ar fi pasta de ficat ,de icre,de branza,insa in cazul asta va sfatuiesc sa le faceti mai mici,cum s-ar spune sa fie de dimensiunea acelor finger food.Adica bucatele pe care sa le poti manca muscand o singura data din ele.
Fiin pt noi,acasa,eu le-am lasat la o dimensiune mai maricica,(am taiat rondele cu gura unui pahar),si le-am, umplut cu ciuperci.
Pt aceasta umplutura,am avut nevoie de 500 gr ciuperci champinon,pe care le-am taiat marunt,si le-am calit impreuna cu o ceapa mica.Le-am tot adaugat lapte pe foc,pana s-au facut,iar la final,am amestecat cam 2 linguri de pasta de tomate in compozitie.Mai punem si 100 gr de smantana,chiar la sfarsit,cand stingem focul.Daca doriti,puteti adauga si verdeata,patrunjel sau marar.Eu nu am mai pus.Am lasat la racit, aceasta am umplut vol au vent-urile,iar deasupra am presarat niste cascaval ras.
Au fost foarte bune!!!
E o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa.Eu pt vol au vent am folosit aluat foietaj cumparat,mi se pare cea mai simpla solutie,iar aluatul pe care eu il folosesc mereu si care nu mi-a dat niciodata batai de cap este cel bulgaresc de la Bella.
Nu am poza pas cu pas,insa va explic,pt ca este foarte simplu.Este ca la fursecurile umplute.Se lasa aluatul la decongelat,la temperatura camerei.Atentie,nu il decongelati in microunde!!!Se desface aluatul,si nu se mai intinde cu sucitorul.Daca l-am intinde am strica straturile din el,si atunci nu s-ar mai umfla asa frumos in cuptor.In functie de cat de mari vrem sa iasa,taiem rondele din aluat.Jumatate le lasam asa cum sunt,si jumatate mai facem o gaura in ele,cu ceva ce este aproape de aceeasi dimensiune.Ne intereseaza sa ramanem doar cu marginile rondelei.Rondeaua intreaga se da cu ou,si se inteapa cu o furculita.Rondeaua din care am mai decupat un cerc,se pune peste cea intreaga,si se pensuleaza si ea cu ou.Putem presara deasupra susan,mac...chimen,cascaval,ce dorim.Mie mi-au iesit dintr-un pachet de aluat de 800 gr,10 bucati.Bineinteles ca au ramas resturi,pe care insa nu le-am aruncat,ci le-am transformat in niste saleuri delicioase.
Se dau la cuptorul incins cam la 180 gr,pana se rumenesc frumos deasupra (eu nu prea deschid usa cuptorului pana nu vad ca sunt gata,pt ca am patit sa mi se lase aluatul).La final vom avea niste cosulete,ca sa zic asa,pe care le putem umple cu ce dorim.Putem face umpluturi dulci,de creme sau budinci,frisca,etc.Sau din cele sarate,cum ar fi pasta de ficat ,de icre,de branza,insa in cazul asta va sfatuiesc sa le faceti mai mici,cum s-ar spune sa fie de dimensiunea acelor finger food.Adica bucatele pe care sa le poti manca muscand o singura data din ele.
Fiin pt noi,acasa,eu le-am lasat la o dimensiune mai maricica,(am taiat rondele cu gura unui pahar),si le-am, umplut cu ciuperci.
Pt aceasta umplutura,am avut nevoie de 500 gr ciuperci champinon,pe care le-am taiat marunt,si le-am calit impreuna cu o ceapa mica.Le-am tot adaugat lapte pe foc,pana s-au facut,iar la final,am amestecat cam 2 linguri de pasta de tomate in compozitie.Mai punem si 100 gr de smantana,chiar la sfarsit,cand stingem focul.Daca doriti,puteti adauga si verdeata,patrunjel sau marar.Eu nu am mai pus.Am lasat la racit, aceasta am umplut vol au vent-urile,iar deasupra am presarat niste cascaval ras.
Au fost foarte bune!!!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu