PLACINTA TARANEASCA CU VARZA
Pur si simplu nu ma pot abtine..retetele de pe blogul doamnei laura laurentiu sunt atat de bune...incat nu pot sa nu fac in fiecare saptamana cate ceva ce vad pe acolo..mai ales unele placinte cum este si aceasta,cu un foietaj facut in casa.
Asa ca,de aici am luat aceasta reteta minunata si am reprodus-o in bucataria mea.
Nu va pot spune ce minunat se imbie foietajul crocant,cu varza calita si smantana de deasupra....
Pentru foietaj avem nevoie de:
300 de grame de faina 000
200 - 250 ml de apa
un capacel de otet
o lingurita rasa de sare
Se framanta un aluat fin,neted,nelipicios.
Se lasa la odihna 30 min.
In timpul asta calim o varza dulce (in cazul meu nu am avut dulce,asa ca am folosit murata),cu un pic de sare si piper.Se urmareste sa nu se lipeasca,adaugand cate un pic de apa peste ea,pana este gata.Se lasa la racit,iar dupa ce este rece,se adauga 1 ou,si 2 linguri cu varf de pesmet.Se lasa deoparte.
Aluatul ce s-a odihnit,se imparte in 10 bile,cat mai egale.Acestea se intind fiecare in cate un rotund de cca 20 cm diametru,si se ung pe deasupra cu untura.O sa avem nevoie de aprox 100 gr untura pt toate foile.
Foile unse asa,se pun una peste alta,ultima foaie fiind unsa cu mai putina untura,cat sa nu se usuce.
Se lasa iar la odihna cam 20 min,iar in timpul asta se da drumul cuptorului.
Dupa trecerea timpului de odihna,foile de aluat,fiind una peste alta,se ia la intins,asa cum sunt,una peste alta,de data asta trebuie sa le intindem intr-o foaie de vreo 50 cm in diametru,marginile mai groase care raman,se taie jos.
Se aseaza varza calita in mijlocul foii,si se inveleste cu aluatul,avand grija sa nu se aglomereze prea mult aluat intr-un singur loc.Apoi se rastoarna in tava.Cam asa trebuie sa arate:
Eu,la fel ca si doamna Laura ,am folosit marginile aluatului pe care le-am taiat,si am facut un grilaj deasupra placintei,doar pt aspect.Se da cu ou deasupra,si se baga la cuptorul incins,pana se rumeneste.La cuptorul meu a durat 45-50 min.
Se serveste calda sau rece,cu smantana langa.E o minunatie!!!!!
Asa ca,de aici am luat aceasta reteta minunata si am reprodus-o in bucataria mea.
Nu va pot spune ce minunat se imbie foietajul crocant,cu varza calita si smantana de deasupra....
Pentru foietaj avem nevoie de:
300 de grame de faina 000
200 - 250 ml de apa
un capacel de otet
o lingurita rasa de sare
Se framanta un aluat fin,neted,nelipicios.
Se lasa la odihna 30 min.
In timpul asta calim o varza dulce (in cazul meu nu am avut dulce,asa ca am folosit murata),cu un pic de sare si piper.Se urmareste sa nu se lipeasca,adaugand cate un pic de apa peste ea,pana este gata.Se lasa la racit,iar dupa ce este rece,se adauga 1 ou,si 2 linguri cu varf de pesmet.Se lasa deoparte.
Aluatul ce s-a odihnit,se imparte in 10 bile,cat mai egale.Acestea se intind fiecare in cate un rotund de cca 20 cm diametru,si se ung pe deasupra cu untura.O sa avem nevoie de aprox 100 gr untura pt toate foile.
Foile unse asa,se pun una peste alta,ultima foaie fiind unsa cu mai putina untura,cat sa nu se usuce.
Se lasa iar la odihna cam 20 min,iar in timpul asta se da drumul cuptorului.
Dupa trecerea timpului de odihna,foile de aluat,fiind una peste alta,se ia la intins,asa cum sunt,una peste alta,de data asta trebuie sa le intindem intr-o foaie de vreo 50 cm in diametru,marginile mai groase care raman,se taie jos.
Se aseaza varza calita in mijlocul foii,si se inveleste cu aluatul,avand grija sa nu se aglomereze prea mult aluat intr-un singur loc.Apoi se rastoarna in tava.Cam asa trebuie sa arate:
Eu,la fel ca si doamna Laura ,am folosit marginile aluatului pe care le-am taiat,si am facut un grilaj deasupra placintei,doar pt aspect.Se da cu ou deasupra,si se baga la cuptorul incins,pana se rumeneste.La cuptorul meu a durat 45-50 min.
Se serveste calda sau rece,cu smantana langa.E o minunatie!!!!!
2 comentarii:
De cand nu am mai mancat oplacinta cu varza... chiar mi-e dor.. si a ta arata bine...
multumesc felis..si sa sti ca si gustul e foarte bun...pacat ca nu pot sa imi asum meritul...toata dragostea pt doamna laura laurentiu!!!
Trimiteți un comentariu