joi, 20 ianuarie 2011

PUI INTREG IN CRUSTA DE SARE

    Dupa pestele in crusta de sare,am hotarat sa fac si un pui sa vad cum iasa.A iesit spectaculos!Extraordinar de bun,carnea parca se topea in gura,gust fin de lamaie si unt...
      Pt aceasta reteta avem nevoie de

- 1 pui intreg,aprox de 1,500 gr
- sare mare,cam 1 kg si jumatate
- 1 lamaie intreaga
- zeama si coaja de la 1 lamaie
-jumatate de pachet de unt
- piper
-3-4 oua
- 3-4 catei de usturoi
       Pentru inceput se spala puiul foarte bine,si se tamponeaza cu un servetel,pentru a absorbi apa.Se freaca untul cu piper,usturoiul tocat marunt,coaja si zeama de lamaie.Se freaca tot puiul cat si interiorul lui,cu acest amestec,si se introduce lamaia intreaga in pui.Am aflat de curand ca daca folosesti o lamaie in interiorul puiului,carnea lui nu se mai usuca asa de tare.Daca lamaia este mare si nu incape (cum s-a intamplat de altfel si la mine),o taiati pe jumate si bagati doar o jumatate.
       Sarea mare se amesteca cu ouale.Se aseaza o foaie de copt in tava in care dorim sa punem puiul.Punem o cantitate generoasa de sare in tava.Se aseaza puiul deasupra,iar peste pui,se aseaza restul de sare,in asa fel incat sa acoperim tot puiul.
      Cam asa a aratat puiul meu:
 Se da la cuptorul incins la 220 grade ,aproxximativ 2 ore.Dupa o ora si jumatate,eu l-am scos din cuptor,am spart crusta de sare,si l-am mai dat restul de 30 min fara crusta in cuptor,pt a se rumeni.Altfel el ramane mai alb la culoare,si deci ,mai inestetic,dar asta nu inseamna ca se schimba gustul cu ceva.
 Este fraged,foarte bun,totusi,nu va sfatuiesc sa mancati pielea,pt ca poate fi destul de sarata.Cel putin pentru gustul meu.
Am servit acest pui cu un piure de cartofi si aceasta paine .

2 comentarii:

Diana's yummy

Arata foarte bine!
Nu intra sarea si in carnea de pui, ramane doar in piele?...ma refer la faptul sa nu iasa prea sarat.
pup

alice

Diana,sa sti ca nu intra decat atat cat trebuie.Puiul isi trage singur cantitatea de sare,atat cat trebuie,iar restul se formeaza o crusta ca betonul de tare (ei,nici chiar ca betonul),care se sparge cu dosul unui cutit,sau cu coada unei linguri sau furculite.
Ramane puiul atat de fraged,de se topeste in gura!In ce priveste pielea,nu zic ca nu se poate manca,insa pt gustul meu,e cam sarata.

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP