sâmbătă, 15 ianuarie 2011

PAINE FRENCH

Primul fel de paine pe care l-am incercat la masina de facut paine.A iesit excelent,mai ales ca mie nu imi place coaja crocanta la paine.A iesit o paine moale,putin dulceaga,dar foarte buna.Reteta este:

  -1 lingurita si jumatate de drojdie uscata    
 -470 gr faina de grau tip 405
  - 2 linguri jumate de zahar
  -2 lingurite sare
  -2 linguri unt
  -180 ml lapte
  -145 ml apa
   Ordinea in care punem ingredientele este:prima data lichidele,apoi zaharul sarea,untul trebuie topit,sau sa fie bucatele mici,iar la final faina,in care se face un sant si se adauga drojdia,pt ca ea nu trebuie sa atinga sarea sau zaharul,iar apa si laptele trebuie sa fie caldute,cam 25 grade,caci altfel nu va creste painea.Programul pe care l-am ales a fost cel de paine french,coaja de culoare medie,si gramajul de 900 gr.

2 comentarii:

Anonim

Buna am o intrebare: de unde ai luat faina de grau 405? eu tot caut si nu gasesc. Sau este un echivalent al acesteia?

alice

buna.
Sa sti ca este prima si singura data cand am facut aceasta paine,insa,imi aduc aminte ca faina am cumparat-o de la Carrefour.
A iesit o paine forte buna,aerata,dar alor mei le place mai mult painea normala,la programul de 3 ore,asa ca aceea o fac mult mai des.

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP