SARMALE
Stiu ca toata lumea stie sa faca sarmale.Dar poate nu toata lumea le face ca mine.Si in plus de asta ,anul aceasta mi-am achizitionat un vas roman,si le-am facut in el.
Pt 40 sarmale mici,adica exact cat au incaput in vasul meu,am folosit cam 1 kg de carne tocata de porc,nu foarte grasa,o mana de orez,o ceapa de marime medie,marar uscat,cimbru,pasta de tomate.Bineinteles ca sarmalele sunt f bune si cu ceva afumatura,asa ca eu de data asta le-am facut cu carnati afumati,desi de cele mai multe ori eu folosesc oase afumate.
Am folosit varza murata,cam 2 verze de marime medie,fiecare foaie am taiat-o in doua,deci ,dupa cum spuneam,iasa mai mici sarmalele.
Am calit ceapa,am adaugat orezul,si un pic de apa,si am lasat pe foc cam 5 min.Carnea am condimentat-o cu sare,piper,si peste ea am adaugat ceapa si orezul,cu tot cu uleiul din tigaia in care am calit-o.
Se formeaza sarmalele,se pune cate un rand de sarmale in vas,peste ele punem varza tocata si cateva bucatele de carnati afumati,si tot asa,pana terminam compozitia de carne.Deasupra,trebuie sa fie neaparat varza tocata,peste care eu pun cimbru uscat,marar uscat si cam 3 linguri de pasta de tomate.
Punem peste ele apa sau chiar zeama de varza (daca ne place asa ceva),si dam la cuptor,(sau pe foc,daca nu doriti la cuptor,pt ca la cuptor va dura mai mult),cam 3 ore (atat le-am tinut eu,dar cred ca conteaza si ce fel de cuptor aveti acasa,deci poate dura si mai putin de atat).
Niste mici sfaturi in ce priveste vasul roman:daca folositi asa ceva,este bine de stiut ca trebuie pus in apa innainte de fiecare folosire,minim 15 min.Iar daca il folosim pe aragaz,trebuie aparat de foc direct printr-o tabla pe care o punem peste ochiul de la aragaz.
Normal un vas roman nu se spala cu detergenti,el se spala cu apa calda si un burete moale.Personal,eu nu cred ca solutiile din ziua de azi sunt asa toxice cum erau cele de pe vremuri,dar fiecare face cum vrea.
POFTA BUNA!
Pt 40 sarmale mici,adica exact cat au incaput in vasul meu,am folosit cam 1 kg de carne tocata de porc,nu foarte grasa,o mana de orez,o ceapa de marime medie,marar uscat,cimbru,pasta de tomate.Bineinteles ca sarmalele sunt f bune si cu ceva afumatura,asa ca eu de data asta le-am facut cu carnati afumati,desi de cele mai multe ori eu folosesc oase afumate.
Am folosit varza murata,cam 2 verze de marime medie,fiecare foaie am taiat-o in doua,deci ,dupa cum spuneam,iasa mai mici sarmalele.
Am calit ceapa,am adaugat orezul,si un pic de apa,si am lasat pe foc cam 5 min.Carnea am condimentat-o cu sare,piper,si peste ea am adaugat ceapa si orezul,cu tot cu uleiul din tigaia in care am calit-o.
Se formeaza sarmalele,se pune cate un rand de sarmale in vas,peste ele punem varza tocata si cateva bucatele de carnati afumati,si tot asa,pana terminam compozitia de carne.Deasupra,trebuie sa fie neaparat varza tocata,peste care eu pun cimbru uscat,marar uscat si cam 3 linguri de pasta de tomate.
Punem peste ele apa sau chiar zeama de varza (daca ne place asa ceva),si dam la cuptor,(sau pe foc,daca nu doriti la cuptor,pt ca la cuptor va dura mai mult),cam 3 ore (atat le-am tinut eu,dar cred ca conteaza si ce fel de cuptor aveti acasa,deci poate dura si mai putin de atat).
Niste mici sfaturi in ce priveste vasul roman:daca folositi asa ceva,este bine de stiut ca trebuie pus in apa innainte de fiecare folosire,minim 15 min.Iar daca il folosim pe aragaz,trebuie aparat de foc direct printr-o tabla pe care o punem peste ochiul de la aragaz.
Normal un vas roman nu se spala cu detergenti,el se spala cu apa calda si un burete moale.Personal,eu nu cred ca solutiile din ziua de azi sunt asa toxice cum erau cele de pe vremuri,dar fiecare face cum vrea.
POFTA BUNA!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu