miercuri, 10 martie 2010

TORT CU TREI FELURI DE CIOCOLATA


Inca o reteta care mie imi place f mult,tot un desert.
Se numeste "Tort cu trei feluri de ciocolata"
La acest tort eu folosesc de obicei,un blat fin de ciocolata,la fel cu blatul care l-am postat la amandina.Deci nu mai pun procedeul de fabricare,ca sa zic asa,al blatului.
Pentru mousse de cioclata alba avem nevoie de:
200 ml frisca lichida
200 gr ciocolata alba
5 gr gelatina granule sau maruntita fin
100 ml frisca gata batuta
- gelatina se pune la inmuiat in putina apa.De obicei eu pun apa cat sa acopere gelatina cu un deget
Se pune frisca lichida pe foc si se da in clocot.Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se topeste.Se adauga gelatina peste compozitia de ciocolata si se amesteca pana se dizolva.Se lasa la racit,si dupa ce ajunge la temperatura camerei,se adauga frisca batuta,amestecand usor,ca sa-si pastreze tinuta.
Pentru mousse de ciocolata cu lapte:
200 ml frisca lichida
200 gr ciocolata cu lapte
100 ml frisca batuta
5 gr gelatina granule sau maruntita fin
_se urmeaza acelasi procedeu cal la mousse-ul de cioco alba
Pentru mousse de ciocolata amaruie:
200 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie,cu 75%cacao
100 ml frisca batuta
5 gr gelatina granule sau maruntita fin
- se urmeaza acelasi procedeu ca si la celelalte 2 feluri de mousse
Ce trebuie stiut neaparat,este ca in momentul cand faceti mousse-urile,trebuie sa aveti deja facut blatul,impartit in 3,si o forma de tort (de preferat una care are marginile detasabile,pt ca este mai usor) gata pregatita.Se aseaja prima parte a blatului,peste el mousse-ul de cioco alba,a doua parte a blatului,mousse-ul de cioco cu lapte,a treia parte a blatului si mousse-ul de cioco amaruie.
Se da la frigider,pt cateva ore.Cand il scoatem pt servire,il putem lasa asa,sau il putem orna dupa preferinte...eu l-am ornat cu frisca,niste piscoturi pe margine...si niste trandafiri facuti din ciocolata plastica...data viitoare o sa pun si o poza cu sectiunea...

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP