CIORBA TARANEASCA CU CARNE DE PORC
Am revenit.De data asta cu o ciorbita,foarte simpla de altfel,la care nu ar trebui sa mai fie date explicatii pentru prepararea ei...multe dintre noi stim sa o facem...
Dar m-am gandit ca poate,printre cititoarele mele se afla si o novice intr-ale bucatariei,asa ca m-am hotarat sa postez si aceasta reteta,si anume...
CIORBA TARANEASCA CU CARNE DE PORC
Pe langa legumele,care daca sunt proaspete,au fost spalate,mai avem nevoie si de carne de porc,sau,bineinteles,orice fel de carne care va place voua (eu aceasta ciorba o fac si cu carne de pui,sau vitel).Carnea o spalam bine,si o taiem bucatele mici.
Curatam o ceapa de marime medie si o punem la calit in putin ulei.Cand ceapa da semne ca e aproape gata,adaugam si toata carnita pe care am taiat-o in bucatele.Dupa ce carnita s-a calit si ea un pic,desi nu trebuie sa o lasam mult,foarte putin,circa 1 minut,adaugam si toate legumele peste ea (bineinteles ca legumele sunt tot bucatele).Se adauga un pic de delikat sau vegeta,cum doriti sa-i spuneti,si putina pasta de rosii sau bulion.Mai calim un pic,si apoi punem apa,cam cat sa acopere carnea si legumele,si lasam pana incepe sa clocoteasca.
Cand clocoteste,mai adaugam restul de apa,pana ajungem la cantitatea de ciorba dorita.Lasam sa fiarba,bineinteles,adaugand apa daca scade prea mult,si,atunci cand carnea este fiarta eu adaug si bors.Noi mancam ciorbe acre,si la noi in zona exista borsul,asa ca eu il folosesc des.In situatia in care nu am bors lichid,eu folosesc si ceea ce se gaseste in comert,tip praf.
La sfarsit se adauga niste patrunjel tocat pe deasupra.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu