vineri, 12 martie 2010

PULPE DE PUI CU BERE SI CARTOFI NATUR

Aseara,am facut un fel de mancare pe care cred ca il faceti multi dintre voi,si anume pulpe de pui cu bere si cartofi natur...(ar trebui sa mentionez ca de fapt,aseara,fiind eu ocupata,sotul a preluat bucataria,si el este cel care a facut mancarea).De fapt,pulpele acestea pe care le-a facut aseara,lui ii plac foarte mult,si de fapt reteta de cartofi o avem de la tatal lui,adica socrul meu.Eu cel putin la socrii mei acasa am mancat prima oara.

    Deci,sa continui cu reteta:
  - pentru 2 persoane,avem nevoie de 2 pulpe intregi,pe care dupa ce le spal bine,(cu totii stim ca.carnea de pui trebuie spalata foarte bine,deoarece poate contine salmonella),le curat de piele (noi nu mancam pielea.)
   Dupa ce le curat de piele,le crestez,si le condimentez cu sare si piper.Se pun intr-o tigaie la prajit,iar cand incep sa se rumeneasca,se adauga cate un pic de bere,de obicei bere neagra,dar e buna si cea blonda.
  Se adauga bere,pana cand observati ca pulpele sunt facute,ele vor fi foarte moi,si carnea aproape ca va cadea de pe os.Acum e momentrul,daca vreti si sunteti fani,sa turnati peste ele un mujdei de usturoi.Asta numai daca va place usturoiul.

   Pentru cartofii natur,nu cred ca mai e nevoie sa spun cum se fac,toata lumea stie ca sunt cartofi fierti,taiati bucatele si trasi intr-un pic de unt,ornati cu patrunjel,sau orice verdeata doriti.Ce e diferit la cartofii facuti de mine,este ca mai adaug in ei un pic de sos de ardei,pe care il fac in fiecare toamna,si il pastrez in camara,in borcane sigilate.
     E un sos foarte simpul de facut,pur si simplu se dau prin masina de tocat niste ardei,eu de obicei pun gogosari,si se calesc in ulei,pana devin moi si compozitia scade.Aceasta compozitie se toarna peste cartofi,si se condimenteaza un pic,daca mai vrem cu sare si piper.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP