Eclere
Azi am facut si eclere...de fapt niste mini eclere,pentru ca asa a fost cererea.
Pt coji,am folosit :
- 500 ml apa
- 1 cana de ulei si un ipc de sare.Se pun pe foc,iar cand clocotesc,se adauga 2 cani si jumatate de faina,toata odata,amestecand repede,sa nu faac cocoloase.
Se lasa la racit.Cand e rece,in compozitie se adauga 10 oua,rand pe rand amestecand bine dupa fiecare ou,sa se omogenizeze bine compozitia.
Se pune aceasta compozitie intr-un pos,si,intr-o tva tapetata cu hartie de copt se fac bastonase mici,de 5 cm de ex.,daca facem mini eclere.Daca facem eclere mari,le facem cat de mari le dorim.
Se dau la cuptorul preincins cam la 200 grade,si se coc cam 30 min,fara sa deschidem usa cuptorului.Ideea este sa nu deschidem usa decat cand dorim sa le scoatem,pt ca daca nu sunt inca copate,ele se vor lasa.Deci,usa inchisa pana la final.Eventual,va uitati prin geamul cuptorului,sa va faceti o ideea cam cand ar trebui sa le scoateti.
Le lasam la racit,iar in timpul asta facem crema.De ex eu azi am facut 3 feluri de crema,pornind de la o crema de baza,si anume,crema de cafea,de vanilie,si de ciocolata.
Din compozitia asta mi-au iesit cam vreo 85 de buc de eclere,deci,a fost nevoie de multa crema,si,ca sa nu fie monotone,am facut de 3 feluri.
Pt ea am folosit cam 1 pachet si jumatate de margarina,pe care l-am pus intr-o cratita pe foc,la topit,peste care am adaugat cam 250 gr zahar.Cand s-a omogenizat si zaharul,am adaugat cam 6-7 linguri de faina,si am mestecat rapid,sa nu faca cocoloase.Am adaugat peste cam 1 l de lapte cald,niste zahar vanilat,si niste esenta,eu am ales sa pun niste apa de flori de portocal.
Din aceasta compozitie,am impartit in 3,si am facut 3 creme.
In cea de vanilie,am adaugat si un galbenus de ou.In cea de cafea,am adaugat 2 pliculete de ness,de care dorim,iar in cea de ciocolata am adaugat 1 ciocolata amaruie,si niste esenta de rom.
Au rezultat 3 creme,pe care le-am pus pe rand in pos,si cu care am umplut mini eclerele.
Pt glazura,am folosit 300 gr ciocolata amaruie,topita intr-un pic de frisca lichida,si un pic de ulei.A iesit o glazura foarte lucioasa,pe care am folosit-o la eclerele de vanilie si ciocolata.La cele cu crema de cafea,am folosit o glazura din dulche de leche,a cariu reteta o voi afisa alta data.
Sa va fie de bine daca veti incerca aceatsa reteta veti vedea ca este...mirobolanta!
4 comentarii:
Offf...ce pofta mi-ai facut de un ecler!
Tare as face si eu, dar cand ma gandesc ca dispar in 2 secunde si 3 miscari... :)))
ei...si la mine la fel de repede dispar...da ce sa-i faci...
exquisitos bombones es una verdadera delicia,me han encantado ,espero hacerlos,abrazos.
thank u Rosita,you should endeed try them,tey are exquisite!
Trimiteți un comentariu