miercuri, 9 februarie 2011

PLACINTA INTINSA PE CARTOFI sau Paturata pe crumpi...

   Aceasta reteta am luat-o de...de unde altundeva cand vreau sa fac ceva deosebit?De  pe blogul doamnei Laura Laurentiu,de aici .O reteta grozava,de fapt o admir foarte mult pe aceasta doamna a bucatariei culinare,si de cate ori vreau sa fac ceva "banatan",ma uit pe blogul ei.Si nicidata nu raman dezamagita.

      Dar sa trecem la reteta:
    Eu pentru aceasta retea am pregatit ingredientele pt o mancare de cartofi si niste costita afumata,taiata bucatele.
Deci,niste cartofi taiati bucatele mai mari,ca sa fiarba mai greu.Tocam o ceapa,o calim,adaugam peste ea un morcov razalit,legume de care avem,putina boia dulce,putin bulion sau pasta de rosii,si apa peste ele.Asezonam cu un pic de sare sau vegeta..si lasam la fiert la foc mic.Adaugam bineinteles si costita afumata.
    Intre timp,facem placinta cu branza.
    Se face un aluat din 300 gr faina,un pic de otet,sare si cam 200 ml apa.Se framanta un aluat elastic,se unge bila de aluat cu ulei,si se lasa un pic la odihna.Cam 20 min.Intre timpul asta se prepara umplutura de branza,amestecand branza nu prea sarata,cam 500 gr cu un ou,si niste marar tocat fin.
    Dupa ce s-a odihnit aluatul,se intinde pe masa,se unge cu ulei,si se incepe al intinde,ajutandu-ne de maini,tragand si intinzand...pana devine un aluat subtire ca foita de tigare....Daca avem greutati in intinderea lui,il mai stropim cu un pic de ulei.Marginile aluatululi,care vor fi mai groase,se taie jos,sa ramana numai aluatul bine intins.
      Se mai lasa un pic asa intins la odihna,stropit cu ulei.Se adauga deasupra branza,si se ruleaza frumos,iar la final se roteste,ca un colacel.Ideea este sa fie ca un fel de capac ,peste tocanita de cartofi.Se aseaza deasupra tocanitei,si se pune si capac,lasand sa fiarba la foc foarte mic,pana este gata si tocanita si placinta.
    Se serveste calda,o bucata de palcinta insotita de tocanita de cartofi frumos asezata in farfurie....
   Desi pare o reteta ciudata pentru unii,va garantez ca este foarte buna!
   P.S.   Am uitat sa precizez,ca am insotit acest fel de mancare cu o paine cu ceapa,facuta la masina de paine.Ca sa fie cu adevarat un gust "taranesc" de la inceput pana la sfarsit.
    

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP