luni, 14 februarie 2011

CREMES

   Aceasta prajitura este o prajitura buna,si destul de usoara pt organism,zic eu.

   Se incepe cu foile de cremes.Sigur ca cea mai mare satisfactie este atunci cand faci un lucru cu manuta ta.De la mama mea mi-a ramas reteta de foi de cremes,dar in ziua de azi,cand este atat de usor sa intri intr-un magazin si sa le cumperi,nu multe persoane se mai incumeta la procesul anevoios si laborios de a le prepara.Rusinica mie,dar asa am facut si eu.
    Am cumparat foi de cremes.De fapt,cam asta fac defel.Poate odata o sa ma apuc sa le confectionez singura,si atunci o sa fiti primi care o sa aflati.

    Am purces la prepararea cremei.Eu plec de obicei de la reteta de crema fiarta,care contine cam 1 litru de lapte,cateva galbenusuri,si cateva linguri de faina sau amidon.Sigur ca aceasta crema contine si zahar,zahar vanilat,coaja de portocale sau lamaie.
     Se pune laptele la fiert,impreuna cu vreo 150 gr de zahar si vreo 2 pliculete de zahar vanilat.Cand incepe sa fiarba,se amesteca faina sau amidonul cu un pic de lapte cald,se face un fel de crema fluida din ea,si se adauga peste laptele fierbinte,mestecand in continuare,pana la ingrosarea cremei.Dupa ingrosarea cremei,putem adauga niste galbenus de ou,eu as zice vreo 2-3 (lucrul asta e optional,nu il fac de fiecare data.).Cand crema s-a ingrosat destul de mult,se da de pe foc deoparte,si se adauga si o margarina ,amestecand pana la omogenizarea acesteia.
     Aceasta este crema pe care am facut-o in cazul acesta.Mai am si alta varianta,in care,dupa racirea cremei,adaug cam 500 ml frisca batuta bine,si amestec usor,de sus in jos,pt a ramane crema aerata.De data asta am lasat-o asa,si am purces la asamblarea cremesului.
      Am pus prima foaie de cremes,am pus crema peste foaie,iar peste crema am pus frisca batuta,cam 500 ml.Deasupra,nu am mai pus foaia intreaga,si,pt a fi mai usor de portionat,am sfaramat foaia,si am presarat firmiturile foii deasupra cremei.
   PS.Daca crema vi sa pare cam moale,puteti hidrata 1 pliculet de gelatina granule,si il puteti adauga in crema fierbinte,amestecand pana la topirea gelatinei.
     Acest mod de prezentare a cremesului este de efect,arata foarte frumos pe un platou,si se poate manca mult mai usor.

7 comentarii:

felis

Foarte bine arata!.. Poate am sa ii fac si eu sotului meu aceasta prajitura... o pun pe lista!

alice

felis,ma bucur ca iti place.Fa-o,caci cu siguranta ii va placea sotului!

Povestigustoase

Buna! nu vrei s afacem un schimb de linkuri?

Amalia

Buna Alice, vroiam sa te intreb daca vrei s afacem schimb de linkuri. Site-ul meu este www.haisagatim.ro.
Amalia

alice

sigur Amalia,am sa adaug link-ul tau!

Diana's yummy

Arată bine...eu sunt fan cremeş
Pe blogul meu te aşteaptă un premiu :)

alice

multumesc Diana,acusica trec si il ridic:)!

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP