TARTA CU FRUCTE
O reteta care este inimaginabil de buna...
Pt crusta avem nevoie de:
200 gr unt moale (eu am pus margarina rama)
1 ou
100 gr zahar
300 gr faina
eu prima data amestec untul cu faina,apoi adaug zaharul si oul,si framant pana devine o coca maleabila.(nu va speriati,pt ca la inceput va fi foarte sfarmicioasa).Se imparte in 2 ,o parte 3/4 si o parte 1/4.Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider,pt cel putin o ora (eu am tinut de fiecare data mai mult,pt ca m-am luat cu treaba prin casa).
In fotografie eu va prezint 2 feluri de umplutura:una cu mere si banane (incredibil ce bine se unesc si se completeaza aceste 2 fructe--au un gust extraordinar de bun,as zice chiar exotic) si o alta umplutura cu banane,portocale si capsuni (ca tot e sezonul capsunilor)
Pt umplutura de mere si banane eu am folosit:
- 3 mere mai maricele,curatate de coaja,de cotor,si taiate cubulete
- 2 banane curatate si taiate rondele
- cam 100-150 gr zahar (in functie de cat de dulci sau acrisoare sunt merele)
- 2-3 linguri de gris,si un pic de scortisoara,pt aroma.
Se pune zaharul si cam 50 ml apa pe foc.Se asteapta pana se topeste zaharul si pana se leaga ca un sirop mai gros (atentie,odata ce l-ati pus pe foc,nu amestecati in el deloc).Nu are nimic daca incepe sa se caramelizeze un pic.
Cand s-a format siropul,adaugam merele,si le lasam un pic,pana se mai inmoaie,adaugam scortisoara,iar apoi adaugam si bananele.Bananele nu le lasam mult pe foc,deoarece se vor inmuia prea tare.O sa observati ca merele impreuna cu bananele,au lasat destul de mult suc,si atunci,pt a mai ingrosa compozitia,adaugam grisul..dar nu lasam sa fiarba,pt ca oricum vom baga tarta si la cuptor.
Pentru umplutura cealalta,am folosit:
- 2 banane
-2 portocale,curatate de coaja si de pielite,pt ca pielitele sunt foarte amare
- 10-15 capsuni
-100 gr zahar
- 2-3 linguri de gris
Procedeul este acelasi,ca si la cealalta umplutura,se incepe cu zaharul pe foc,se adauga portocalele si capsunile,iar la urma bananele si la final grisul.
Dupa ce s-au facut umpluturile,se scoate aluatul de la rece,si ,din 3/4 din aluat se face crusta,intr-o forma de tarta.Se inteapa cu o furculita,din loc in loc,si se umple cu umplutura dorita.Eu tot timpul pun pe fundul formei hartie de copt,ca sa pot scoate usor tarta din forma,daca doresc.Deasupra se face un grilaj,din restul de aluat ramas.Se unge cu ou,si se da in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius,pt 20-25 minute.
Incercati reteta ca nu veti regreta.
Pt crusta avem nevoie de:
200 gr unt moale (eu am pus margarina rama)
1 ou
100 gr zahar
300 gr faina
eu prima data amestec untul cu faina,apoi adaug zaharul si oul,si framant pana devine o coca maleabila.(nu va speriati,pt ca la inceput va fi foarte sfarmicioasa).Se imparte in 2 ,o parte 3/4 si o parte 1/4.Se inveleste in folie alimentara si se da la frigider,pt cel putin o ora (eu am tinut de fiecare data mai mult,pt ca m-am luat cu treaba prin casa).
In fotografie eu va prezint 2 feluri de umplutura:una cu mere si banane (incredibil ce bine se unesc si se completeaza aceste 2 fructe--au un gust extraordinar de bun,as zice chiar exotic) si o alta umplutura cu banane,portocale si capsuni (ca tot e sezonul capsunilor)
Pt umplutura de mere si banane eu am folosit:
- 3 mere mai maricele,curatate de coaja,de cotor,si taiate cubulete
- 2 banane curatate si taiate rondele
- cam 100-150 gr zahar (in functie de cat de dulci sau acrisoare sunt merele)
- 2-3 linguri de gris,si un pic de scortisoara,pt aroma.
Se pune zaharul si cam 50 ml apa pe foc.Se asteapta pana se topeste zaharul si pana se leaga ca un sirop mai gros (atentie,odata ce l-ati pus pe foc,nu amestecati in el deloc).Nu are nimic daca incepe sa se caramelizeze un pic.
Cand s-a format siropul,adaugam merele,si le lasam un pic,pana se mai inmoaie,adaugam scortisoara,iar apoi adaugam si bananele.Bananele nu le lasam mult pe foc,deoarece se vor inmuia prea tare.O sa observati ca merele impreuna cu bananele,au lasat destul de mult suc,si atunci,pt a mai ingrosa compozitia,adaugam grisul..dar nu lasam sa fiarba,pt ca oricum vom baga tarta si la cuptor.
Pentru umplutura cealalta,am folosit:
- 2 banane
-2 portocale,curatate de coaja si de pielite,pt ca pielitele sunt foarte amare
- 10-15 capsuni
-100 gr zahar
- 2-3 linguri de gris
Procedeul este acelasi,ca si la cealalta umplutura,se incepe cu zaharul pe foc,se adauga portocalele si capsunile,iar la urma bananele si la final grisul.
Dupa ce s-au facut umpluturile,se scoate aluatul de la rece,si ,din 3/4 din aluat se face crusta,intr-o forma de tarta.Se inteapa cu o furculita,din loc in loc,si se umple cu umplutura dorita.Eu tot timpul pun pe fundul formei hartie de copt,ca sa pot scoate usor tarta din forma,daca doresc.Deasupra se face un grilaj,din restul de aluat ramas.Se unge cu ou,si se da in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius,pt 20-25 minute.
Incercati reteta ca nu veti regreta.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu