PAPANASI
Pt aceasta reteta avem nevoie de:
circa 500 gr branza dulce
2 oua
1 vf de cutit de sare
1 vf de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
1 zahar vanilat
2 linguri de zahar
cam 10 sau 15 linguri de faina,in functie de cat de zemoasa este branza
Se framanta pana devine un aluat care se poate modela,se fac niste chifle mici care se gauresc la mijloc,si niste bilute mici.Se fac atatea bilute cate chifle sunt.
Se prajesc in baie de ulei fierbinte pana se rumenesc,si se servesc fierbinti,cu dulceata si smantana.
Este o reteta foarte buna,pe care am facut-o de multe ori pana acum.
Pofta buna!
circa 500 gr branza dulce
2 oua
1 vf de cutit de sare
1 vf de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
1 zahar vanilat
2 linguri de zahar
cam 10 sau 15 linguri de faina,in functie de cat de zemoasa este branza
Se framanta pana devine un aluat care se poate modela,se fac niste chifle mici care se gauresc la mijloc,si niste bilute mici.Se fac atatea bilute cate chifle sunt.
Se prajesc in baie de ulei fierbinte pana se rumenesc,si se servesc fierbinti,cu dulceata si smantana.
Este o reteta foarte buna,pe care am facut-o de multe ori pana acum.
Pofta buna!
2 comentarii:
Muamaaaa, ce pofta mi-ai facuuut! Neaparat tre sa ne vedem si sa-mi exemplifici procesul de fabricatie...cam de vre-o 3 ori, pana ma satur...nu de alta, dar trebuie sa invat sa-mi iasa perfecte, hi-hi. Te pup si mai astept si alte retete!
multumesc frumos laura.Nu e greu deloc de facut...exact cum am si explicat...nimic in plus.Stiu,pare greu de crezut!
Trimiteți un comentariu