vineri, 9 aprilie 2010

CIULAMA DE CIUPERCI

   Aceasta reteta este versiunea mea la ciulamaua de ciuperci,pt ca nu stiu daca adevarata ciulama se face asa.Insa noua asa ne place.

  Pt asta avem nevoie de:
  - 1 kg ciuperci (eu folosesc champignon,dar ma gandesc ca se poate face din orice fel de ciuperci)
  - 2 cepe mari
  - pasta de rosii dupa gust
  -  vegeta,piper.
  - cam 200 ml smantana
  - lapte sau apa,insa nu stiu sa va spun cata cantitate,pt ca nu stiu exact cat intra,eu adaug  in timp,ca sa nu se lipeasca
     Deci,se curata ciupercile si se toaca,cum doriti.Eu le-am tocat marunt marunt.
    Se toaca ceapa marunt,si se pune la calit.Dupa ce este calita se adauga peste ciupercile,si se asteapta pana se calesc si ele un pic.Cand incep sa se caleasca,se adauga pasta de rosii,piper sare sau vegeta si un pic din smantana.Se amesteca si se adauga si un pic de apa.









    Se amesteca foarte des,din cauza ca se poate lipii.De aceea se adauga mereu lapte sau apa.La final,cand ciupercile sunt fierte,se adauga cam 2  linguri de faina,si restul de smantana peste.Se amesteca,si se adauga deasupra putin patrunjel tocat.
    Eu am servit acesta ciulama cu mamaliguta calda,branza telemea si un pic de smantana.
    Pofta buna!

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP