miercuri, 4 august 2010

NUCI UMPLUTE CU CREMA

Aceste nuci eu le fac in forma aceea din...oare sa spun ca e din fonta?Sincer,nu stiu exact.Dar e forma aceea anume care se pune pe aragaz,nu sunt formele acelea care se baga la cuptor.
Deci,.sa reiau.Aceasta reteta este o reteta care eu o am de foarte mult timp,mai bine zis din vechiul caiet de retete al mamei,si este un desert  pe care nu mai avusesem placerea sa-l gust de cand eram copil,in casa mamei mele.
    Insa,la botezul fetitei mele,de anul trecut,m-am incapatanat sa-l fac din nou,desi este destul de migalos,dupa foarte multi ani de asteptare.Bineinteles,ca a fost exact cum mi-l aduceam aminte,si de atunci le-am mai facut de cateva ori,inclusiv acum putin timp,tot pentru un botez.
  Retetea nu este complicata deloc.Iata:

   3 oua,3 cesti de zahar,3cesti de ulei,esenta de rom,faina cat cuprinde.
Acestea se amesteca,pana se omogenizeaza.Se fac gramajoare mici,care se pun in forma speciala,care a fost in prealabil foarte bine incinsa.Lucrul asta e foarte importnt,pt ca daca nu e incinsa forma,ele se vor lipi,si va fi foarte greu,daca nu imposibil sa le scoateti intregi.
    Crema in general eu fac o crema fiarta,normala,facuta din lapte,zahar,oua,si amidon pentru ingrosare,pentru ca mie imi place sa se inmoaie aceste nuci.Cine doreste sa fie un pic mai crocante,si sa nu se inmoaie prea mult,poate face una din cremele obisnuite,frecate cu unt.
   In prima zi tot timpul vor fi mai crocante,insa deja a doua zi ele sunt foarte moi.
     Eu de exemplu,am observat,ca au un gust foarte bun,daca crema este de ciocolata in care adaug rom,iar daca fac crema de vanilie,adaug coaja de lamaie sau de potocala.Am uitat sa precizez ca se pudreaza cu zahar pudra la final.
             Le puteti incerca,dar sa fiti pregatiti de un pic de munca,deoarece sunt destul de migaloase.Dar sunt Fooaaaaarte Buuuune!

1 comentarii:

Anonim

f buna reteta!nu se lipeste si ies f multe!!

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP