marți, 16 noiembrie 2010

Tort cu Alba ca Zapada

    Acest tort a fost pt o fetita in varsta de 2 ani,si l-am facut cu mare placere,mai ales ca mamica ei este o f buna prietena de-a mea.Tortul a avut blat de ciocolata f f f bun,de fapt am facut 2 blaturi de cate 6 oua,300 gr zahar,300 gr ulei,450 gr faina si 50 gr cacao olandeza,ca sa aisa f negru la culoare blatul.

Zaharul cu ouale intregi se bate cu mixerul,se adauga uleiul putin cate putin,apoi faina amestecata in prealabil cu cacaoa,si daca vreti,si cu un plic de praf de copt.
   Crema din tort a fost crema ganache,facuta din 750 gr ciocolata si 700 ml frisca,puse pe foc pana se topeste  ciocolata.Se lasa la racit,si se da la rece cel putin 3 ore.
Se bate cu mixerul,iar daca este prea tare,se mai adauga frisca lichida.
     Tortul l-am insiropat cu sirop de zahar ars si rom.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP