duminică, 21 martie 2010

PRAJITURA CACIULA DE CAZAC

Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de:
  blat
  -6 oua
  - 250 gr zahar
  - 300 ml ulei
  - 250 gr faina
  - 1 praf de copt stins cu 3 linguri de lapte
  - 300 ml lapte rece
   Ouale intregi se bat bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea.Uleiul se adauga putin cate putin, ca la maioneza, apoi se adauga faina cu praful de copt si laptele si se da la copt in cuptorul incins, cam la 180 de grade.
    Cand e copt se scoate,se lasa la racit si se taie din blat rondele, care la randul lor se taie pe mijloc, pentru a le putea umple cu crema.
   Pentru crema:
   Avem nevoie de:
  - 500 ml lapte
  - 2 budinci de vanilie sau de ciocolata,de care dorim
  - 1 margarina
  - 150 gr zahar
  - 2 linguri faina
   Se prepara laptele si budinca exact cum se prepara in mod normal,doar ca aici punem dublul cantitatii de budinca (deci 2 plicuri),insa le amestecam,nu numai cu 150 gr zahar ci si cu 2 linguri faina.
  Se alifiaza margarina si cand budinca este rece se amesteca pentru a rezulta crema necesara la aceasta prajitura.
  Pt ornat mai avem nevoie de:
   - 100 ml frisca lichida
   - 200 gr ciocolata
   - nuca de cocos,cam 200 gr
   - bombonele colorate,sau fructe din compot
     Asamblarea se face astfel: se unesc cele 2 rondele cu crema,se pune crema si pe laturile prajiturii si se rostogolesc prin numa de cocos. La final se incalzeste frisca pe foc,se adauga in ea ciocolata rasa,si glazura obtinuta se toarna deasupra, insa numai ca un fel de capac, nu trebuie sa curga si pe margini.Se orneaza cu bombonele colorate peste glazura,insa eu de multe ori am pus cate o visina si arata foarte bine.
Pofta buna! In imagine este alaturi de prajitura opera.

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP