duminică, 9 ianuarie 2011

Racituri cu carne afumata si curcan

  Anul acesta am fost pe cont propriu in prepararea raciturilor de sarbatori,lucru care de obicei cadea in sarcina mamei mele.Dar am zis ca vreau sa le fac intr-un mod mai deosebit,si anume in portii mici individuale,mai precis in tavile pt briose,asa le-am putut scoate usor,si pune pe un platou,seara la masa.


   Deci sa incepem:am cumparat jambon afumat de porc,care noua ne place f mult,insa ce va sfatuiesc eu este sa-l lasati un pic la desarat,pt ca eu nu am facut-o,si mi-au iesit destul de sarate,cu toate ca nu am mai adaugat sare deloc la fiert.Deci am cumparat jambonul,si l-am pus la fiert,impreuna cu pulpe de curcan,fara piele,iar ca sa  fiu sigura ca se gelatinizeaza,am adaugat cam 500 gr sorici la fiert.Pe langa asta,am adaugat foi de dafin si boabe de piper.Apa de pe carne trebuie  sa depaseasca carnea cam cu o palma,pt ca trebuie tinut cont ca nu se mai adauga apa dupa ce incep sa fiarba.
   Pt ca am avut si carne de curcan,in timpul fierberii am  spumuit preparatul,de cate ori a fost nevoie.
   Cand carnea cade de pe os,este gata.Cand am oprit focul,am adaugat usturoi tocat,dupa gust,si am lasat un pic deoparte pt aromatizare.Se portioneaza carnea,eu am eliminat soriciul,pt ca nu ne place (l-am folosit doar pt gelatinizare),si am pus carnita ,dupa cum am spus,in niste tavi pt briose,pe care le aveam in casa.Am strecurat zeama,si am adaugat,o peste carne,le-am lasat la racit,si apoi,cand au fost reci,le-am pus la rece pana a doua zi.
   Dupa cum se vede in poza,au iesit niste portii foarte mici,bune de pus pe un platou separat,la masa de sarbatori.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP