sâmbătă, 22 ianuarie 2011

BUREK CU BRANZA SARATA

           Reteta acetei placinte am luat-o de aici .Si trebuie sa recunosc,ca de cand am descoperit-o,m-am indragostit de ea,este extraordinara,nici nu ma pot gandi la alt cuvant care sa o descrie.
        Pt aceasta placinta avem nevoie de:
- 1 pachet de foi de placinta ,eu am folosit de data asta Linco,insa cele de la Bella eu le consider cele mai grozave
-1 kilogram de branza,eu de obicei folosesc sarata,dar cui nu ii place sarata ,se poate folosi in proportie branza proaspata cu branza telemea,totul e sa nu fie prea sarata.
 -5 oua
200 de grame de smantana 

    Toate astea se amesteca,pana rezulta o umplutura destul de fluida,nu foarte teapana.Daca este prea vartoasa,se mai adauga un ou,sau putina smantana.    
Pe deasupra avem nevoie de:
100 ml apa minerala carbogazoasa
100 de grame de smantana
1 ou
       Foile de placinta se decongeleaza,se alege o tava ce se tapeteaza cu hartie de copt.Se aseaza vreo 3-4 foi,fiecare pe rand unsa un pic cu ulei (nu trebuie innecata in ulei,trebuie unsa foarte "discret",ca sa zic asa), iar peste ele se pune o parte din umplutura de branza.Se pun alte 3-4 foi,la fel unse cu ulei,si din nou,alta parte din umplutura.Peste umplutura,alte foi,si tot asa,alternand cu umplutura,pana ultima parte este de foi.
   Se portioneaza placinta iin tava,asa cruda,in cate bucatele si de ce dimensiune le vrem.Se amesteca apa minerala cu smantana si cu oul,si se toarna deasupra placintei.Se da la cuptorul preincins,pana se rumeneste frumos deasupra.
       Este o placinta foarte buna,ea se poate face in multe variatii,inclusiv cu branza dulce sau carne,si promit ca in viitor le voi posta si pe acestea.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP