duminică, 21 noiembrie 2010

BOMBOANE DE CIOCOLATA CU MARTIPAN

Zilele astea mi-a venit o  idee.Ce ar fi daca  mi-as face eu bomboanele de ciocolata pt agatat in pomul de Craciun?M-am saturat mereu sa cumpar bomboane,care poate nici nu imi plac la gust asa de mult....Am hotarart sa fac o incercare,sa vad cum ar iesi.
   Am avut niste forme oarecare in casa....deci nu seamana acestea cu cele de pom....a fost doar o incercare...sa vad cum iasa la gust.
Deci,reiau.Am avut niste forme oarecare...niste ciocolata...nu de f buna calitate,insa pt prima incercare,daca nu am stiut ca va iesi sau nu,a fost buna...si am avut niste martipan,pasta,ramas de la un tort,cel cu Bucsa,din Cars,care nu prea mai aveam ce face cu el...si...m-am pus pe treaba.
  Imi pare rau ca nu am poze decat cu produsul final,insa sper sa se inteleaga ce am facut de fapt.Am topit ciocolata la aburi...am amestecat un pic de ulei in ea,ca sa o fac mai fluida...si am adaugat-o asa topita,in formele respective de care va spuneam...bineinteles ca a trebuit sa rotesc in asa fel acele forme,incat sa se acopere si marginile lor cu un strat generos de cico!
   Le-am dat cateva min la congelator.Am modelat martipanul...am scos formele din congelator,am adaugat cate putin martipan in fiecare forma,peste cioco intarita,si la final am acoperit toata forma,cu un capac de ciocolata topita.Am dat din nou la congelator...si ...iata ce a iesit:
   Eu mai am si alte idei in cap...deci stati pe aproape,ca va urma si partea a 2-a!

TIRAMISU

       Acest tort e prima oara cand l-am incercat,pt ca mie nu imi place cafeaua,si m-am gandit mereu ca nu va fi pe gustul meu.Insa zilele trecute am primit 3 cutii de crema mascarpone,care mai aveau vreo 2 zile pana expirau,si ,m-am gandit sa incerc totusi acest desert.
Pt el am cumparat niste piscoturi,si crema am facut-o asa:acele 3 cutii de mascarpone le-am frecat cu vreo 150 gr zahar pudra,am adaugat 5 galbenusuri de ou,250 gr frisca batuta bine,....si gata crema!
Am inceput sa asamblez tiramisul,am inmuiat piscoturile pe rand in cafea tare,si am pus un rand de piscoturi,un rand de crema...si tot asa....iar la final,neaparat trebuie ultimul strat sa fie crema.
   Eu am asamblat acest tiramisu in tava de cozonac,tapetata cu folie alimentara,si mi-a fost usor sa-l scot si sa-l pun pe un platou,cand am vrut sa servesc.
   Innainte de servire eu am pudrat suprafata cu cacao.
   Contrar asteptarilor mele,mi-a placut foarte mult.Va sfatuiesc sa-l incercati si dumneavoastra,cei care veti citi aceasta reteta.

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Torturi din Cars

Aceste 2 torturi le-am facut pt aceeasi persoana,un baietel de aceeasi varsta cu fiica mea,a implinit 5 ani,iar mamica lui m-a rugat sa fac 2,pt ca unul urma sa-l duca la gradinita,pt cei 30 de colegi ai lui.Nu va mai scriu reteta,pt ca este reteta de la tortul cu 3  feluri de cioco,o reteta pe care mama baietelului o indrageste f mult.
Inca o data,"La multi ani Robi",sa cresti mare si frumos,si sa le faci parintilor tai numai bucurii.


marți, 16 noiembrie 2010

Tort cu Alba ca Zapada

    Acest tort a fost pt o fetita in varsta de 2 ani,si l-am facut cu mare placere,mai ales ca mamica ei este o f buna prietena de-a mea.Tortul a avut blat de ciocolata f f f bun,de fapt am facut 2 blaturi de cate 6 oua,300 gr zahar,300 gr ulei,450 gr faina si 50 gr cacao olandeza,ca sa aisa f negru la culoare blatul.

Zaharul cu ouale intregi se bate cu mixerul,se adauga uleiul putin cate putin,apoi faina amestecata in prealabil cu cacaoa,si daca vreti,si cu un plic de praf de copt.
   Crema din tort a fost crema ganache,facuta din 750 gr ciocolata si 700 ml frisca,puse pe foc pana se topeste  ciocolata.Se lasa la racit,si se da la rece cel putin 3 ore.
Se bate cu mixerul,iar daca este prea tare,se mai adauga frisca lichida.
     Tortul l-am insiropat cu sirop de zahar ars si rom.

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP