duminică, 8 august 2010

TORT URSULET

Am facut de data asta un tort ursulet,pt un baietel ce implineste 1An.
Tortul a avut in compozitie 5 blaturi de vanilie,umplut cu crema de vanilie si ornat cu crema de ciocolata ganache.

La crema de vanilie am facut 2 budinci de vanilie,cu 750 ml lapte,si le-am lasat la racit.Cand a fost rece aceasta compozitie,am frecat 2 pachete de unt,cu 300 gr zahar pudra,pe care l-am adaugat peste budinca.La final am pus si 500 gr frisca batuta f bine,impreuna cu esenta de vanilie si de migdale.
   In interiorul tortului,peste aceasta crema am adaugat 1 kg de nectarine,curatate de coaja si maruntite.
     Pt crema ganache de deasupra am folosit 700 gr ciocolata si 700 ml frisca lichida.
   Frisca lichida am pus-o pe foc,cand a fiert am adaugat  ciocolata maruntita,si am amestecat pana la omogenizare.Se lasa la racit,si cand e rece se introduce in frigider pt cateva ore.Eu am lasat-o de pe o zi pe alta.Se scoate din frigider si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.dupa cum se vede in fotografie,am adaugat si un pic de albastru (pt ca sarbatoritul este baietel),si niste flori fantezie galbene.
Fundita rosie de la gat este din pasta de zahar.
     Sper sa ii fi placut sarbatoritului,si mai ales mamicii lui.Astept impresii.

miercuri, 4 august 2010

NUCI UMPLUTE CU CREMA

Aceste nuci eu le fac in forma aceea din...oare sa spun ca e din fonta?Sincer,nu stiu exact.Dar e forma aceea anume care se pune pe aragaz,nu sunt formele acelea care se baga la cuptor.
Deci,.sa reiau.Aceasta reteta este o reteta care eu o am de foarte mult timp,mai bine zis din vechiul caiet de retete al mamei,si este un desert  pe care nu mai avusesem placerea sa-l gust de cand eram copil,in casa mamei mele.
    Insa,la botezul fetitei mele,de anul trecut,m-am incapatanat sa-l fac din nou,desi este destul de migalos,dupa foarte multi ani de asteptare.Bineinteles,ca a fost exact cum mi-l aduceam aminte,si de atunci le-am mai facut de cateva ori,inclusiv acum putin timp,tot pentru un botez.
  Retetea nu este complicata deloc.Iata:

   3 oua,3 cesti de zahar,3cesti de ulei,esenta de rom,faina cat cuprinde.
Acestea se amesteca,pana se omogenizeaza.Se fac gramajoare mici,care se pun in forma speciala,care a fost in prealabil foarte bine incinsa.Lucrul asta e foarte importnt,pt ca daca nu e incinsa forma,ele se vor lipi,si va fi foarte greu,daca nu imposibil sa le scoateti intregi.
    Crema in general eu fac o crema fiarta,normala,facuta din lapte,zahar,oua,si amidon pentru ingrosare,pentru ca mie imi place sa se inmoaie aceste nuci.Cine doreste sa fie un pic mai crocante,si sa nu se inmoaie prea mult,poate face una din cremele obisnuite,frecate cu unt.
   In prima zi tot timpul vor fi mai crocante,insa deja a doua zi ele sunt foarte moi.
     Eu de exemplu,am observat,ca au un gust foarte bun,daca crema este de ciocolata in care adaug rom,iar daca fac crema de vanilie,adaug coaja de lamaie sau de potocala.Am uitat sa precizez ca se pudreaza cu zahar pudra la final.
             Le puteti incerca,dar sa fiti pregatiti de un pic de munca,deoarece sunt destul de migaloase.Dar sunt Fooaaaaarte Buuuune!

duminică, 1 august 2010

PIERSICUTE

Astazi o reteta foarte draga mie,desi nu o fac de multa vreme.Recent am descoperit-o pe internet,desi nu mai stiu exact pe care site sau blog...cine recunoaste reteta,sa nu arunce cu pietre...doar ca nu mai tin minte,si nu as vrea sa fac vreo greseala.Dar oricum,este o reteta foarte buna,un pic migaloasa,insa la final iese ceva foarte foarte gustos..

    Pentru ele avem nevoie de:

      3 oua,200 gr zahar pudra,200 ml ulei,1 praf de copt,1 zahar vanilat,coaja de la o  lamaie,600-700 gr faina.
   Se freaca ouale cu zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie,si la final,se adauga uleiul,alternand cu faina,care a fost in prealabil amestecata cu praful de copt.Se framanta un aluat,din care se formeaza bilute.Acestea se aseaza in tava,si se apasa un pic pe ele.
     Se coc la o temperatura de 160-170 grade Celsius,15-20 min.Dupa ce toate sunt coapte,se scobesc cojile,in asa fel incat sa avem un spatiu pt umplutura.
 Aceasta se prepara astfel:
         Pesmetul de la piersicute,se amesteca cu 250 gr nuci macinate,20 gr cacao,50 gr zahar pudra,si 1 zahar vanilat,un pic de rom,un pic de gem acrisor,suc de lamaie,suc de portocale si niste stafide inmuiate in rom.Cantitatile de la unele ingrediente nu le-am dat,pt ca conteaza cata cant. de umplutura vreti sa faceti.
    Cojile se umplu cu aceasta umplutura,si se unesc cate 2.
    Pt decor folosim asa:
 500 gr zahar tos,colorant galben,rosu,verde.
        Colorantii se pun in cateva linguri de apa,fiecare in alt castronel.Se pensuleaza piersicutele cu mai mult galben si rosu,si un pic de verde,si se tavalesc prin zahar tos.
     Sunt foarte gustoase,si ,cu cat stau mai mult sunt mai bune si mai moi.
    Incercati-le ca nu veti regreta!

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP