luni, 26 aprilie 2010

ECLERE CU CREMA DE VANILIE

  Aceasta reteta am primit-o de la verisoara mea,si,pt ca inca nu am incercat-o,cu permisiunea ei,o sa o postez,pt a vedea si voi ce bunatati au iesit...
Deci,reteta:

Pentru coji,avem nevoie de:
-500 ml apa 
-1 pachet de margarina
- 1 vf cutit de sare
- 2-3 linguri de zahar
-6 oua si 8 albusuri
- 400 gr faina
   Se pune apa cu margarina si zaharul la foc,si cand s-a topit toata margarina,si apa clocoteste,se toarna dintr-o data toata faina,amestecand energic,pt a nu se forma cocoloase.Se lasa la racorit,si cand s-a racit,se adauga unul cate unul ouale si albusurile,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza bine in aluat.
  Se toarna compozitia intr-un pos cu vf de stea deschisa,sau daca nu avem pos,o punga obisnuita,cu un colt taiat,si se formeaza in tava eclerele,cat de lungi le dorim.
  Trebuie avut grija sa nu le punem prea apropiate intre ele,deoarece,la copt,isi dubleaza volumul.
  Se coc in cuptorul incins la 200 grade celsius,cam 20 min,fara sa deschidem cuptorul.Cand s-au rumenit pe deasupra,sunt gata.
  Se scot la racit (eu de obicei le las direct in tava,pt ca daca le punem una peste cealalta,se turtesc,din cauza caldurii.Deci ,se lasa la racit,si cand sunt reci,se taie in doua,pe lungime,si se umplu cu crema.
  Pentru crema avem nevoie de:
 - 1,200 l lapte
 - 8 galbenusuri
 - 6 linguri faina
 -300 gr zahar
 -jumatate de pachet de margarina.
   Se pune laptele pe foc cu zaharul,se amesteca faina in el,se amesteca mereu pana se ingroasa,iar la sfarsit se adauga ouale, margarina,si,daca doriti,niste esenta de vanilie si coaja de portocala.
Se umplu eclerele cu aceasta crema,se pune capacul eclerului peste,si,la sfarsit,se poate face o glazura de ciocolata,pe care eu o fac asa:
250 ml frisca se pun pe foc sa clocoteasca,si se adauga in ea o lingurita de miere,si 200 gr ciocolata cu lapte,sau amaruie,de care doriti.
Pofta buna!

vineri, 23 aprilie 2010

GHIVECI DE LEGUME CU PIEPT DE PUI

   Am facut acesta reteta deoarece,dupa atatea mancaruri grele de Pasti,am dorit ceva mai usor.

   Asa ca,am spalat si pus la inmuiat 1 ceasca de orez.Am spalat si portionat cubulete o jumatate de piept de pui,si am scos din congelator o jumatate de puga de legume mexicane congelate.Pe langa asta am razalit un morcov,si am tocat cubulete 1 ceapa si  2 ardei verzi.Am adaugat si niste ciuperci,feliate subtiri.
    Am pus la calit ceapa,ardeii,morcovul razalit,si am adaugat peste un pic de sare si piper,iar cand s-au calit un pic,adaugam ciupercile si bucatelele de pui.Poate punem si un pic de usturoi tocat,pt gust.Cand s-au calit un pic si ciupercile,adaugam un pic de pasta de rosii,cam 1 lingura.
Apoi adaugam orezul,si,ori turnam toata compozitia intr-un steamer si o facem la abur,ori,facem dupa metoda conventionala ,adica adaugam apa,cam 1 pahar,si lasam la foc mic.
Se amesteca frecvent,pana se fierbe orezul,mai ales daca nu avem o oala antiaderenta.Se serveste cald.
Pofta buna!

SNITELVIENEZ

   Toata lumea stie de fapt ce este si cum se face un snitel.Snitele vieneze se fac de obicei din carne de vita,dar recent lumea le-a transformat un pic,si se fac si din alt fel de carne.
Eu de data asta am folosit cotlet de porc.
Am portionat si am batut foarte bine carnea,asta bineinteles dupa ce am spalat-o.
Se dau prima data prin faina,apoi prin ou batut,(eu de obicei fac aceasta operatiune de 2 ori,ca sa am o coaja mai groasa-deci inca o data prin faina si inca o data prin ou),si la final prin pesmet.
Se scutura de excesul de pasmet (facem asta ca sa nu se arda pesmetul cand prajim snitelele),si se prajesc in ulei incins.
Asta e tot...asa ca...pofta buna!

vineri, 9 aprilie 2010

CIULAMA DE CIUPERCI

   Aceasta reteta este versiunea mea la ciulamaua de ciuperci,pt ca nu stiu daca adevarata ciulama se face asa.Insa noua asa ne place.

  Pt asta avem nevoie de:
  - 1 kg ciuperci (eu folosesc champignon,dar ma gandesc ca se poate face din orice fel de ciuperci)
  - 2 cepe mari
  - pasta de rosii dupa gust
  -  vegeta,piper.
  - cam 200 ml smantana
  - lapte sau apa,insa nu stiu sa va spun cata cantitate,pt ca nu stiu exact cat intra,eu adaug  in timp,ca sa nu se lipeasca
     Deci,se curata ciupercile si se toaca,cum doriti.Eu le-am tocat marunt marunt.
    Se toaca ceapa marunt,si se pune la calit.Dupa ce este calita se adauga peste ciupercile,si se asteapta pana se calesc si ele un pic.Cand incep sa se caleasca,se adauga pasta de rosii,piper sare sau vegeta si un pic din smantana.Se amesteca si se adauga si un pic de apa.









    Se amesteca foarte des,din cauza ca se poate lipii.De aceea se adauga mereu lapte sau apa.La final,cand ciupercile sunt fierte,se adauga cam 2  linguri de faina,si restul de smantana peste.Se amesteca,si se adauga deasupra putin patrunjel tocat.
    Eu am servit acesta ciulama cu mamaliguta calda,branza telemea si un pic de smantana.
    Pofta buna!

FRIPTURA LA TAVA IN SOS DE ROSII

    Avem nevoie de:

  - carne de porc,sau de pui,cam 1 kg
  - cam 100 ml vin sau apa
  - 3-4 rosii
  - 1 ceapa mai mare
  - condimente,usturoi,piper,sare sau vegeta.
    Aceasta friptura mi-a placut foarte mult.Eu am amestecat felurile de carne,dar se poate face dupa cum banuiti si dintr-un singur fel de carne.Eu am pus si de porc,dar si de pui.
   Deci,se spala cam 1 kg de carne,(daca sunteti o familie mai mancacioasa ca noi),se condimenteaza si se pune in tava,cu un pic de ulei.Se baga la cuptorul preincalzit,se stropeste cu un pic de apa sau vin,dupa preferinta,si se lasa pana este facuta carnea,avand grija sa o mai intoarcem din cand in cand.
    Intre timp,se curata rosiile de coaja si se dau pe razatoare.Se caleste ceapa,se adauga un pic de condimente,de care dorim,vegeta,piper,boia,iar apoi se adauga rosiile.Se lasa la foc mic,pana se reduce sosul,adica pana incepe sa se caleasca si sa se ingroase.Atunci e gata.
  Peste carnea din tava se adauga sosul,se mai lasa un pic la cuptor,si este gata!
      Se serveste cu o garnitura de piure de cartofi.

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP