duminică, 21 noiembrie 2010

TIRAMISU

       Acest tort e prima oara cand l-am incercat,pt ca mie nu imi place cafeaua,si m-am gandit mereu ca nu va fi pe gustul meu.Insa zilele trecute am primit 3 cutii de crema mascarpone,care mai aveau vreo 2 zile pana expirau,si ,m-am gandit sa incerc totusi acest desert.
Pt el am cumparat niste piscoturi,si crema am facut-o asa:acele 3 cutii de mascarpone le-am frecat cu vreo 150 gr zahar pudra,am adaugat 5 galbenusuri de ou,250 gr frisca batuta bine,....si gata crema!
Am inceput sa asamblez tiramisul,am inmuiat piscoturile pe rand in cafea tare,si am pus un rand de piscoturi,un rand de crema...si tot asa....iar la final,neaparat trebuie ultimul strat sa fie crema.
   Eu am asamblat acest tiramisu in tava de cozonac,tapetata cu folie alimentara,si mi-a fost usor sa-l scot si sa-l pun pe un platou,cand am vrut sa servesc.
   Innainte de servire eu am pudrat suprafata cu cacao.
   Contrar asteptarilor mele,mi-a placut foarte mult.Va sfatuiesc sa-l incercati si dumneavoastra,cei care veti citi aceasta reteta.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP