duminică, 8 august 2010

TORT URSULET

Am facut de data asta un tort ursulet,pt un baietel ce implineste 1An.
Tortul a avut in compozitie 5 blaturi de vanilie,umplut cu crema de vanilie si ornat cu crema de ciocolata ganache.

La crema de vanilie am facut 2 budinci de vanilie,cu 750 ml lapte,si le-am lasat la racit.Cand a fost rece aceasta compozitie,am frecat 2 pachete de unt,cu 300 gr zahar pudra,pe care l-am adaugat peste budinca.La final am pus si 500 gr frisca batuta f bine,impreuna cu esenta de vanilie si de migdale.
   In interiorul tortului,peste aceasta crema am adaugat 1 kg de nectarine,curatate de coaja si maruntite.
     Pt crema ganache de deasupra am folosit 700 gr ciocolata si 700 ml frisca lichida.
   Frisca lichida am pus-o pe foc,cand a fiert am adaugat  ciocolata maruntita,si am amestecat pana la omogenizare.Se lasa la racit,si cand e rece se introduce in frigider pt cateva ore.Eu am lasat-o de pe o zi pe alta.Se scoate din frigider si se mixeaza pana devine o crema spumoasa.dupa cum se vede in fotografie,am adaugat si un pic de albastru (pt ca sarbatoritul este baietel),si niste flori fantezie galbene.
Fundita rosie de la gat este din pasta de zahar.
     Sper sa ii fi placut sarbatoritului,si mai ales mamicii lui.Astept impresii.

3 comentarii:

Petite Foury

Muaaamaa de urias ciococlatos! Imi place tare mult cum ti-a iesit!

alice

multumesc mult ,Laura.Ma bucur ca a iesit si dupa gustul tau.

Petite Foury

Revin cu o invitatie de a ridica niste premii dragalase de la mine de pe blog! Puup si te astept cu drag!

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP