vineri, 9 aprilie 2010

FRIPTURA LA TAVA IN SOS DE ROSII

    Avem nevoie de:

  - carne de porc,sau de pui,cam 1 kg
  - cam 100 ml vin sau apa
  - 3-4 rosii
  - 1 ceapa mai mare
  - condimente,usturoi,piper,sare sau vegeta.
    Aceasta friptura mi-a placut foarte mult.Eu am amestecat felurile de carne,dar se poate face dupa cum banuiti si dintr-un singur fel de carne.Eu am pus si de porc,dar si de pui.
   Deci,se spala cam 1 kg de carne,(daca sunteti o familie mai mancacioasa ca noi),se condimenteaza si se pune in tava,cu un pic de ulei.Se baga la cuptorul preincalzit,se stropeste cu un pic de apa sau vin,dupa preferinta,si se lasa pana este facuta carnea,avand grija sa o mai intoarcem din cand in cand.
    Intre timp,se curata rosiile de coaja si se dau pe razatoare.Se caleste ceapa,se adauga un pic de condimente,de care dorim,vegeta,piper,boia,iar apoi se adauga rosiile.Se lasa la foc mic,pana se reduce sosul,adica pana incepe sa se caleasca si sa se ingroase.Atunci e gata.
  Peste carnea din tava se adauga sosul,se mai lasa un pic la cuptor,si este gata!
      Se serveste cu o garnitura de piure de cartofi.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP