luni, 26 aprilie 2010

ECLERE CU CREMA DE VANILIE

  Aceasta reteta am primit-o de la verisoara mea,si,pt ca inca nu am incercat-o,cu permisiunea ei,o sa o postez,pt a vedea si voi ce bunatati au iesit...
Deci,reteta:

Pentru coji,avem nevoie de:
-500 ml apa 
-1 pachet de margarina
- 1 vf cutit de sare
- 2-3 linguri de zahar
-6 oua si 8 albusuri
- 400 gr faina
   Se pune apa cu margarina si zaharul la foc,si cand s-a topit toata margarina,si apa clocoteste,se toarna dintr-o data toata faina,amestecand energic,pt a nu se forma cocoloase.Se lasa la racorit,si cand s-a racit,se adauga unul cate unul ouale si albusurile,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza bine in aluat.
  Se toarna compozitia intr-un pos cu vf de stea deschisa,sau daca nu avem pos,o punga obisnuita,cu un colt taiat,si se formeaza in tava eclerele,cat de lungi le dorim.
  Trebuie avut grija sa nu le punem prea apropiate intre ele,deoarece,la copt,isi dubleaza volumul.
  Se coc in cuptorul incins la 200 grade celsius,cam 20 min,fara sa deschidem cuptorul.Cand s-au rumenit pe deasupra,sunt gata.
  Se scot la racit (eu de obicei le las direct in tava,pt ca daca le punem una peste cealalta,se turtesc,din cauza caldurii.Deci ,se lasa la racit,si cand sunt reci,se taie in doua,pe lungime,si se umplu cu crema.
  Pentru crema avem nevoie de:
 - 1,200 l lapte
 - 8 galbenusuri
 - 6 linguri faina
 -300 gr zahar
 -jumatate de pachet de margarina.
   Se pune laptele pe foc cu zaharul,se amesteca faina in el,se amesteca mereu pana se ingroasa,iar la sfarsit se adauga ouale, margarina,si,daca doriti,niste esenta de vanilie si coaja de portocala.
Se umplu eclerele cu aceasta crema,se pune capacul eclerului peste,si,la sfarsit,se poate face o glazura de ciocolata,pe care eu o fac asa:
250 ml frisca se pun pe foc sa clocoteasca,si se adauga in ea o lingurita de miere,si 200 gr ciocolata cu lapte,sau amaruie,de care doriti.
Pofta buna!

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP