sâmbătă, 13 martie 2010

TOCANITA CU CARNE DE PORC,PIPER SI FOI DE DAFIN

Inca o reteta care imi este tare draga,si pe care o stiu de la mama mea,este

TOCANITA CU CARNE DE PORC SI FOI DE DAFIN

   La acest fel de mancare avem nevoie de
   -pulpa de porc,cam 500 gr
   -ceapa,cam 3 bucati de marime mare
   - pasta de rosii,boia de ardei dulce
   - piper boabe,sare,un pic de vegeta
   - foi de dafin,cam 3 buc

  La inceput se curata,se spala si se toaca ceapa.Se taie pulpa de porc bucati,nu foarte mari.Se pune la calit ceapa in putin ulei.Se caleste pana devine aurie,si apoi se adauga un pic de apa peste ea,cam 100 ml.Se lasa pana scade apa,apoi se adauga carnea peste ea.Se condimenteaza cu sare,piper boabe si boiaua dulce si se adauga si un pic de vegeta.Se mai caleste un pic,apoi se adauga pasta de rosii,eu de obicei pun cam 2 linguri.Se mai lasa un pic la calit si apoi se adauga apa,pana se acopera carnea,si foile de dafin.Se lasa la fiert la foc mic,acoperit,pana se fragezeste carnea (de obicei eu o las cam 2 ore,poate si mai mult,pt ca depinde si de carne).Bineinteles,in timpul asta completez si cu apa,daca aceasta scade,dar nu mai mult decat cat sa acopere carnea.
  La acest fel de mancare va sfatuiesc sa aveti o cratita  in care nu se lipeste mancarea,deoarece,din cauza ca contine multa ceapa,aceasta tinde sa se lipeasca de oala.Si trebuie amestecat foarte des acest fel de mancare.
    La sfarsit,daca va place,puteti pune un pic de amestec de faina si apa in tocanita,pt a o mai ingrosa.Dar este foarte buna si fara.Eu de obicei langa aceasta tocanita fac si un pireu de cartofi.Merge foarte bine.
   Pofta buna!
  

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP