miercuri, 10 martie 2010

SAVARINA

Nu am mai intrat de foarte mult timp..se poate spune ca fetita mea cea mica mi-a cam ocupat timpul.Dar promit ca de acum incolo sa intru macar o data pe zi si sa postez cate o reteta noua sau imagini de la retetele care le fac pt familia mea.
Deci,cu scuzele de rigoare,iata cea mai noua reteta a mea,un desert care cred ca este placut de multa lume,si anume
     SAVARINA.


Aceasta reteta nu este a mea,am luat aceasta reteta de pe net,si desi nu mai imi aduc aminte de unde exact,nu vreau sa se spuna ca e reteta mea...
  Deci,sa incepem...
Pentru aluat:


6 oua
6 linguri zahar
2 linguri faina
100 gr pesmet.




Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile foarte bine,in experienta mea,am observat ca se bat mai repede daca punem si un strop de sare in ele.Peste albusurile batute bine,se adauga zaharul,si se continua sa se bata pana albusurile sunt iar tari.

Peste albusuri se adauga galbenusurile unul cate unul,si apoi faina si pesmetul.Se amesteca de sus in jos,cu grija,sa nu scada aluatul.Se pun in forme,eu am niste forme mai micute,nu chiar cele mari,specifice pentru savarine,si eu pun cam 2 linguri si jumate de aluat intr-o forma.Pt a fi mai usor de scos eu asez in forme si hartie speciala pt acest fel de prajituri.
Se dau la copt,cam la 180 de grade,cam 30 min,dar aveti grija sa nu deschideti usa cuptorului deloc,pt ca se lasa aluatul.
Se scot din cuptor si se lasa la racit pana ajung la temperatura camerei.Se scot din forme,si se insiropeaza foarte bine,cu un sirop facut din:
-apa,cam 500 ml
- zahar,cam 200 gr,sau puteti pune dupa gust
- arome,cum ar fi romul,sau diverse esente
- eu am pus si coaja de portocala
Se pun toate la fiert si se dau in clocot.Se lasa siropul la racit,si apoi se insiropeaza savarinele,f bine in asa fel incat sa se scurga sirop din ele cand le apasam putin cu degetul.
Se lasa savarinele insiropate la frigider si se bate cam 500 ml frisca,cu care le vom umple.
Se taie capacele la savarine,eventual,daca nu sunt insiropate destul,mai adaugam sirop in ele,si se umplu cu frisca.
Deasupra,pe capacul savarinei,putem pune un pic de jeleu de culoare rosie(eu am folosit restul de sirop ce a ramas de la savarine,in care am adaugat 1 plic de gelatina granule si un pic de colorant rosu).
Sunt extraordinar de bune,si am uitat sa va spun,ca din cantitatea data,va ies cam 10 bucati medii.Spor la treaba,si o sa revin si cu alte retete daca va plac.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP