sâmbătă, 27 martie 2010

CROCHETE DE CASCAVAL

    Aceste crochete sunt grozave.Imi plac foarte mult,si nu sunt greu de facut de loc.Sunt un pic costisitoare,dar se merita.Cand aveti ocazia trebuie sa le incercati.

   Deci,iata reteta:
  - in primul rand,eu folosesc si cascaval normal,si cascaval vegetal in proportie de 50-50.Adica ,ma hotararsc din ce cantitate de cascaval doresc sa fac,si jumatate din cantitate cumpar cascaval vegetal.
    Se razaleste cascavalul pe razatoarea mica,stiu ca e mai greu,dar asa iasa mai fine...Pentru fiecare 100 gr de cascaval se adauga 1 ou si o lingura de faina,deci,daca faceti crochete din 1 kg de cascaval,trebuie automat 10 oua si 10 linguri de faina.Se framanta,se portiveste de sare si piper,de obicei piper alb,si...aici lucrul asta trebuie sa-l faceti neaparat...trebuie lasat aluatul o noapte in frigider.Deci,daca aveti nevoie de ele intr-o anume zi,trebuie facut aluatul cu o noapte innainte.Daca nu faceti pasul asta,nu stiu daca vor iesi cum trebuie.
   A doua zi,daca vi se pare aluatul prea moale,puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de faina,DAR NU MAI MULT.
    Se formeaza bilute,de marime mici,pt ca ele isi dubleaza volumul la fript.Daca vi se lipesc de maini,va puteti ajuta de putina apa calda sau chiar de ulei.
   Se prajesc in baie de ulei,eu le prajesc in friteuza.Cand sunt gata,ele se ridica la suprafata .Se servesc ca aperitiv,calde sau reci.

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP