sâmbătă, 13 martie 2010

BRIOSE

De data asta o reteta de ceva dulce...

  BRIOSE

Reteta asta nu este a mea, am luat-o de ceva vreme de pe net,deoarece abia imi cumparasem niste forme pentru briose si nu aveam nici o reteta.Si am nimerit o reteta foarte buna,pe care am reusit sa o adaptez un pic si,desi reteta este pt briose simple,eu nu le las niciodata asa.Le umplu intotdeauna cu ceva,in special cu ciocolata.
  Iata reteta:
 - 120 gr unt se freaca cu
 - 140 gr zahar,
 - un pic de sare
 - si coaja de la o lamaie,pana se spumeaza.Se adauga
 - 1 ou,
 - 300 gr smantana (eu de multe ori am pus si iaurt mai gras),si
 -275 gr faina
  Se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia,apoi se pune in formele unse in prealabil cu ulei,si se da la cuptorul incins cam la 180-200grade Celsius.Se lasa in cuptor,fara sa deschidem usa,pana se coc (de obicei dureaza cam 20-25 min).
  Sunt foarte bune,si dupa cum v-am spus,eu foarte rar le las goale,de cele mai multe ori,innainte sa le bag in cuptor,pun cate o lingurita de crema de ciocolata in ele.
  Incercati-le ca eu zic ca nu o sa regretati.Pofta buna!

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP