miercuri, 10 martie 2010

Prajitura Amandina

Azi am mai facut un fel de prajitura,care cred ca va este foarte draga la multi...AMANDINA
Iata si reteta:
Pentru blat:
10 oua
250 gr margarina sau unt
150 gr zahar
200 gr ciocolata amaruie
200 gr faina
un pic de bicarbonat stins cu lamaie
Se mixeaza untul foarte bine,apoi se adauga zaharul.Se mixeaza in continuare,apoi se adauga unul cate unul ouale intregi.Dupa ce s-a omogenizat compozitia,se adauga ciocolata,care a fost in prealabil topita.Cand s-a omogenizat compozitia,se adauga faina,cu bicarbonatul stins cu lamaie,si se amesteca.
Compozitia se toarna intr-o tava,si se coace la cuptorul incins la 180 grade,pana este gata.Se testeaza cu o scobitoare,pt a vedea daca este facuta.Cam 30 minute va dura.
Se lasa blatul la racit,si cand este rece,se taie in doua.Aveti grija,caci blatul va fi destul de sfarmicios.
In timp ce blatul se raceste ,se prepara siropul si crema.
Pentru crema:
400 gr ciocolata(pt cei carora le palc cremele care nu sunt prea dulci,recomand ciocolata amara,iar pt cei carora nu le place ciocolata amara,le recomand ciocolata cu lapte.)
400 ml frisca lichida
Frisca lichida se incalzeste pe foc,apoi adaugandu-se peste ea ciocolata data pe razatoare,sau tocata fin.Se amesteca f bine,pana cand compozitia se omogenizeaza.Se da deoparte de pe foc,si se lasa la racit.Cand este rece,se pune la frigider pt cel putin 2 ore.Cand o scoatem de la frigider,adaugam peste ea diferite arome,in special eu adaug rom.Se mixeaza f bine cu mixerul,pana cand incepe sa se desprinda de pe marginile cratitei.
Pentru sirop:
500 ml apa
200 gr zahar
Zaharul se caramelizeaza pe foc,iar peste el se adauga apa,rezultand un sirop de zahar ars.Se lasa la racit,si cu el rece,se insiropeaza blatul.
Asamblare:
Se pune partea de jos a blatului,se insiropeaza foarte bine cu siropul de zahar ars,peste el se adauga toata cantitatea de crema de ciocolata,iar deasupra se aseaza cealalta parte a blatului,pe care o insiropam ,la fel,cu mult sirop.Deasupra,eu pun o glazura pe care am gasit-o pe culinar,un site foarte drag mie,glazura,Adrianei,care se face din :
210 gr cicolata,
165 ml frisca lichida
42 gr unt
un pic de lichior,de care doriti dumneavoastra
25 gr miere
Frisca cu mierea se pun pe foc,si cand este fierbinte se toarna peste ciocolata data pe razatoare.Se amesteca foarte bine si se adauga untul.In momentul asta puteti sa o mai puneti un pic pe foc,ca sa nu ramana vreo bucatica de ciocolata netopita,deoarece poate compromite totul.Se adauga lichiorul (dar daca nu doriti sa contina alcool,puteti sa nu il adaugati deloc).Se toarna deasupra amandinelor,si se da la frigider,cel putin 5 ore innainte de a le taia.
Este o prajitura indragita de multi dintre noi,iar voi,cei care nu le-ati incercat innainte de asta va sfatuiesc sa o faceti.
Spor la treaba!

0 comentarii:

Related Posts with Thumbnails

Bucataria lui Alice   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP